FBK:s mål från tekningscirkel ger pengar till Hockeyalliansen

Under fredagen presenterade SHL ett nytt initiativ inför SM-slutspelet.

Den tidigare tomma tekningscirkeln i SHL heter numera #målcirkeln och är ett samarbete mellan SHL och huvudsponsorn Betsson. Varje gång det görs mål från cirkeln kommer 25 000 kronor skänkas till en utvald förening.Och det är klubbarna själva som valt vart pengarna ska gå.

SHL beskriver det på ligans hemsida som ”ett initiativ för att ge klubbarna möjlighet att skänka pengar till en utvald organisation som de brinner för. SHL har valt att inte ta in en ny sponsor för ytan utan stärker i stället samarbetet med spelbolaget Betsson genom ett gemensamt initiativ i form av en kampanj där pengarna oavkortat går till idrottsrörelsen och föreningar som klubbarna valt.”

I Färjestad BK:s fall så har klubben glädjande valt att pengarna vid deras mål från tekningscirkeln ska tillfalla Färjestad BK Hockeyallians.

Pengarna kommer att dedikeras till utveckling och rekrytering av spelare, ledare och ideella krafter i hela Värmland. OBS! Färjestad BK kommer ej att ta del av dessa pengar.

Ytterligare en bra anledning att följa Färjestad i slutspelet alltså!