Filipstads IF – Årets Alliansförening 2016/17

Vid föreningsstämman för Färjestad BK Hockeyallians i måndags fanns Hockeyalliansens förste ordförande på plats för att dela ut priset som bär hans namn: Conny Evenssons pris till Årets Alliansförening.
IMG_9805Filipstads IF blev den tredje föreningen i ordningen att få ta emot priset, efter Viking HC och Sunne IK de senaste två säsongerna.

Ulf Karlsson, Filipstads IF, och Conny Evensson

Så här lyder styrelsens motivering:

”Filipstads IF har på bara några få år vänt trenden när det gäller intresse för och deltagande i sin ishockeyförening. Tack vare ett starkt driv och lokalt engagemang har föreningen skapat ett imponerande intresse för ishockeyn i hemkommunen och en idag mycket välmående hockeyverksamhet. Numera finns lag i de flesta ålderskullar, däribland ett omskrivet och inspirerande tjejlag och ett A-lag som lockar storpublik vid sina hemmamatcher. Hockeyfeber på flera nivåer! Föreningen finns ständigt på plats vid Hockeyalliansens sammankomster och har tydligt visat vilka positiva effekter Alliansmodellen kan innebära, med rätt inställning och arbete. Höga betyg har som vanligt under året utdelats för arrangörskapet. Föreningen hittar ofta nya samarbeten och vägar framåt, inte minst med kombinationslag i Hockeyalliansens olika turneringar. Filipstads IF är också med sitt ledarskap en aktiv och stöttande samarbetspartner för Hockeyalliansens centrala organisation, inte minst när det gäller utveckling och utformning av aktiviteterna inom Nordic Season.”

Priset, utöver äran, är 5 000 kr till ungdomsverksamheten i Filipstads IF!

Vi säger stort grattis!

Läs mer i Filipstads Tidning här: http://nwt.se/filipstad/ft-sport/2017/05/30/fif-blev-arets-forening