Glada barn på Nordic Kids Hockey Day

Som ett led i att stärka ishockeyn i Värmland och öka Färjestad BKs närvaro på de värmländska orterna har Färjestad BK Hockeyallians introducerat Nordic Kids Hockey Day.

Lagfoto i Sunne

Varje alliansförening får i konceptet vid utvalda tillfällen under säsongen möjlighet att arrangera en ”Öppet hus”-aktivitet med besök av spelare från Färjestad BK:s herr- och damlag, där föreningen själv har möjlighet att utforma och designa programmet kring aktiviteten. Det kan till exempel hållas i samband med en skillsuppvisning, en junior- eller ungdomsmatch, en familjedag, knattehockey, poolspel, mässa med mera.

Under söndagen arrangerades Nordic Kids Hockey Day på fyra orter: Säffle, Charlottenberg, Kristinehamn och Sunne.

I Sunne fick Sunne IK besök av Joakim Nygård (med bakgrund i just Sunne IK) och Daniel Gunnarsson från herrlaget samt Julia Pettersson och Lisa Östman från damlaget. FBK-spelarna fanns först med vid poolspel mellan Sunnes och IFK Munkfors spelare födda 2008-2009 och det var många stora ögon hos de unga spelarna när FBK-lirarna gjorde entré på isen.

Joakim Nygård i rollen som ungdomscoach

En snabb paus följdes av ett träningspass på is tillsammans med Sunne IK:s U10- och U9-lag, där spelarna assisterade och visade övningar på isen. En lång autografstund avslutade en lyckad hockeyeftermiddag i Sunne.
- Ett väldigt uppskattat arrangemang, inte minst bland våra yngsta spelare. Vi hade fyra årskullar på is under eftermiddagen och barnen var överlyckliga. Jättekul med spelare på plats från både herr- och damlaget, säger Henrik Andersson, som var ansvarig för upplägget hos Sunne IK.

Daniel Gunnarsson i samtal med unga Sunnespelare

Lagfoto i Säffle

Alexandra Skoog med minilirare från moderklubben Säffle HC

Autografstund i Säffle

Den 3 januari arrangeras Nordic Kids Hockey Day igen. Håll utkik efter orter och program på www.farjestadbk.se och hockeyallians.farjestadsbk.se.

Läs mer i NWT:s artikel från Kristinehamns dag här: http://nwt.se/kristinehamn/nkp-sport/2015/11/15/hockeybarn-fick-besok-av-fbk