Henrik Nilsson ny ordförande i Hockeyalliansen – Ulf Sandlund tackar för sig efter 7 år

Vid Färjestad BK Hockeyallians årliga föreningsstämma den 2 juni utsågs Henrik Nilsson till ny ordförande i Hockeyalliansens styrelse.

Ulf Sandlund lämnar över ordförandeposten efter att ha haft rollen de senaste två åren. Han lämnar i samband med detta också styrelsen där han även fungerat som vice ordförande och funnits med ända sedan starten 2009 – och där han gjort ett starkt avtryck med fina insatser för medlemsföreningarna och utvecklingen av värmländsk ishockey.

Ulf Sandlund

- Jag tycker det har varit en fantastisk resa sedan säsongen 2009/10, då vi tillsammans tog de första stapplande stegen framåt i Hockeyalliansens verksamhet, säger Sandlund och fortsätter:
- Att ha fått möjligheten att jobba i verksamhetens styrelse under dessa 6-7 år har varit en grym erfarenhet och väldigt roligt. En verksamhet som vi kontinuerligt byggt starkare och starkare för varje år, med uppdraget att stärka ekonomin i föreningarna och öka samverkan mellan länets föreningar och offentliga aktörer.

IMG_3856IMG_3863

Henrik Nilsson tar nu över rollen som ordförande. Henrik är född och uppvuxen i Småland och kom till Värmland 1998 efter att bott i Stockholm i åtta år. Henrik som till vardags är verksam som advokat har en mångårig idrottslig bakgrund både som utövare och ledare inom såväl ishockey, bandy och fotboll.

Henrik Nilsson

- Det är en ära att få frågan att bli ordförande. Jag tror mycket på idén om samverkan mellan elit- och breddföreningar och ser att det finns en fantastisk grogrund i Hockeyalliansen idag. Det beror givetvis på att det har gjorts ett bra arbete och att det finns ett fantastiskt engagemang bland medlemsföreningarna. Jag ser fram emot att få vara med och fortsätta det arbetet, säger Nilsson.

Ulf Sandlund och Henrik Nilsson

I samband med stämman arrangerades också en föreläsning med Rädda Barnen, där Johanna Nilsson berättade om projektet High five som ska förebygga kränkning och mobbing inom idrotten.

Johanna Nilsson, Rädda Barnen

Styrelsen 2016-17

Färjestad BK har utsett följande ledamöter till Hockeyalliansens styrelse:
Omval: Stefan Larsson, Håkan Loob, Lars Nilsson (Värmlands Ishockeyförbund)
Nyval: Henrik Nilsson, Mathias Åhlberg
Till Ordförande utsågs Henrik Nilsson och till Verksamhetsledare Stefan Larsson.

Alliansföreningarnas valberedning föreslog följande ledamöter, som beslutades av stämman;
Omval: Jörgen Lindahl (Hammarö HC), Charlotta Anderberg (Forshaga IF), Paul Sjödin (BIK Karlskoga)
Till vice Ordförande valdes Charlotta Anderberg (Forshaga IF).