Hockeyalliansen genomförde föreningsstämma efter rekordår

I tisdags hölls den årliga föreningsstämman i Färjestad BK Hockeyallians, där medlemsföreningarna kunde konstatera att 2017 varit ett riktigt bra år såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt. Inte minst när det gäller de gemensamma arrangemangen inom Nordic Season.

Hockeyalliansens ordförande Henrik Nilsson och projektledare Daniel Samuelsson.

Under året deltog totalt 202 lag i turneringarna Nordic Youth Trophy och Girl Power Cup. Totalt deltog drygt 4 000 spelare och ledare från stora delar av Sverige, Norge men även Danmark och Schweiz i de nio cuper och camper som arrangerades.

- Lägg därtill föräldrar, syskon, släktingar och övriga medverkande så genererar arrangemangen fantastiskt många besökare till Värmland, säger Henrik Nilsson, ordförande i Hockeyalliansen.

Överskottet av samtliga gemensamma arrangemang återinvesteras löpande till de värmländska arrangörsföreningarna. Under 2017 utbetalades totalt 1 400 000 kr till föreningarna vilket även det är ett rekord och tveklöst ett nyttigt tillskott i föreningarnas verksamheter.

Sedan starten 2011 har Hockeyalliansen genererat drygt 4 miljoner kronor till de värmländska föreningarna.

- För Kristinehamns Hockeyteam är det mycket viktigt att vara en del av Färjestad BK Hockeyallians. Vi har sedan starten varit med och arrangerat Nordic-cuper. Detta har möjliggjort satsningar för föreningen i form av till exempel rekrytering och återuppbyggnad av ett juniorlag. Arrangemangen har också inneburit en ökad omsättning för besöksnäringen i Kristinehamns kommun avseende exempelvis övernattningar och restaurangbesök, säger Fredrik Svensson, ordförande i Kristinehamns HT.

I Hockeyalliansens styrelse tackade Charlotta Anderberg för sig efter att ha varit med sedan 2013. Ny styrelseledamot blir Åsa Törnkvist, IFK Munkfors. Vid stämman avtackades förutom Anderberg också Sunne IK:s Hasse Lindgren, som nu slutar efter många års tjänst inom Sunne IK och värmländsk ishockey.

Hockeyalliansens projektledare Daniel Samuelsson och Hasse Lindgren.

Daniel Samuelsson och Hasse Lindgren.

- Hockeyalliansen är, förutom Sunne IK då såklart, det bästa som hänt för hockeyn i Värmland, med det nära samarbetet mellan föreningarna som finns idag och de kontakter som har skapats, säger Hasse Lindgren.

IFK Munkfors prisades också som Årets Alliansförening och mottar förutom äran 5 000 kronor till föreningens ungdomsverksamhet. Stort grattis!

Henrik Nilsson gratulerar Dan Törnkvist, IFK Munkfors, till priset som Årets Alliansförening.

Styrelsen i Färjestad BK Hockeyallians 2018/19:

Färjestad BK har utsett följande ledamöter till Hockeyalliansens styrelse;

omval: Stefan Larsson, Greger Artursson, Lars Nilsson (Värmlands Ishockeyförbund), Henrik Nilsson, Mathias Åhlberg

Till Ordförande utsågs Henrik Nilsson.

Alliansföreningarnas valberedning föreslog följande ledamöter, som beslutades av stämman;
omval: Martin Bollner (Charlottenbergs HC), Paul Sjödin (BIK Karlskoga)
nyval: Åsa Törnkvist (IFK Munkfors)

Till vice Ordförande valdes Martin Bollner.