Ida Jarlhamre väntas bli ny ordförande i Säffle HC

I början av maj väntas Säffle HC få en ny ordförande. Valberedningen har föreslagit Ida Jarlhamre, 29, som i så fall tar över positionen efter Jarmo Säily.
Jarlhamre väntas officiellt bli vald vid årsmötet den 4 maj.
- Det känns jättespännande, säger Jarlhamre.Ida Jarlhamre

Jarlhamre har själv tidigare spelat ishockey under en säsong i Säffles dåvarande damlag. Sedan dess har hon under två år varit aktiv i Säffles organisation, med uppgifter inom sponsorgrupp och valberedning. Nu är hon redo för nästa steg. Hon blir i så fall också del av den exklusiva lilla skara av kvinnor som haft rollen som ordförande för en värmländsk ishockeyförening.
- Det behövs ständig utveckling och det är viktigt att det händer saker i verksamheten. Jag kommer att lära mig väldigt mycket av det här, säger hon.

# Någon fråga som ligger dig extra varmt om hjärtat?
- Främst handlar det för mig om att öka intresset för ishockeyn. Och där behövs det en stabil förening för att kunna locka folk till idrotten. På den sidan har vi sedan tidigare redan kommit igång med exempelvis sänkta spelaravgifter och inköp av startkit för att barn ska kunna prova på. Det arbetet vill vi fortsätta med.

Just barn och ungdomar ligger Säffles nya ordförande varmt om hjärtat. Och där finns en tydlig koppling till hennes civila arbete som gymnasielärare.
- Jag är väldigt intresserad av barn och ungdomars utveckling och jobbar ju även till vardags med en form av coaching av de elever som jag undervisar, säger hon med ett skratt.

Tidigare ordföranden Jarmo Säily lämnar över efter två år på posten, där han har bidragit till att få vinden att vända för Säffle HC.
- Arbetet har inneburit en djupdykning i allt som rör verksamheten, inte minst när det gäller ekonomin, säger Säily.

När Säily tillträdde hade föreningen en del ekonomiska bekymmer.
- Nu har vi ordning på grejerna och har kunnat börja investera istället, exempelvis genom satsningar  på utbildning av ledare. Det är sådant som ger resultat, det har vi sett flera bra exempel på.

Om sin tänkta efterträdare säger Säily:
- Hon har varit med i styrelsen i ett år nu och det har snabbt märkts att hon har ett stort engagemang för det här. Det här kommer att bli riktigt bra för både Säffle HC och Hockeyalliansen.

Han avslutar med orden:
- Stafettpinnen är helt klart i rätt händer.