Idrottsevenemang/Aktiviteter

Färjestad BK Hockeyallians arrangerar olika gemensamma idrottsevenemang.

Nordic Youth Trophy är vårt största arrangemang i gemensam regi och har arrangerats årligen sedan 2011.

I pilotomgången av Nordic Youth Trophy 2011 deltog 36 lag i turneringen. Täby HC blev turneringens första vinnare. 2012 arrangerades två cuper där 24 lag deltog i en Elitcup och 30 lag i en Standardcup. Även 2012 stod Täby HC som vinnare, då i Elitcupen. I standardcupen segrade Forshaga IF.

Från och med säsongen 2014-2015 utökades arrangemangen inom Hockeyalliansen till fler åldersklasser och tidpunkter under säsongen i det nya konceptet ”Nordic Season”.

Sedan utvecklingen av ”Nordic Season” har arrangemangen vuxit rejält. Säsongen 17-18 deltog omkring 200 lag och 4 000 spelare och ledare i våra turneringar och camper.

Girl Power Camp är ett utvecklingsläger för tjejer. 2011 arrangerades en pilotomgång av Girl Power Camp med drygt 35 deltagare. Girl Power Camp 2012 lockade dubbelt så många deltagare bland annat med den kanadensiske toppcoachen Jim Denhams medverkan.

Campen är en samlingsplats för både nybörjare och aktiva hockeytjejer. Spelarna delas in i grupper utifrån erfarenhet för att alla ska hitta sin rätta nivå och inga förkunskaper krävs.

Nybörjare får lära sig grunderna inom ishockey, såsom skridskoteknik, klubbteknik och passningar. Aktiva och mer erfarna spelare får prova nya träningssätt, med en spännande mix av teori och praktik. Lägret innehåller också flera gemensamma övningar, matcher och aktiviteter för att alla ska få en chans att lära känna varandra och sporten.

De senaste tre åren har runt 250 spelare deltagit vid Girl Power Camp och vi hoppas på många fler till kommande upplagor!