Tjejhockeyprojektet

Tjejhockeyprojektet startades 2013 och drivs av Värmlands Ishockeyförbund i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, de värmländska ishockeyföreningarna, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Projektet syftar till att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller.

Tjejhockeyprojektet innehåller ett antal kostnadsfria Tjejhockeydagar under säsongen, där tjejer från de värmländska ishockeyföreningarna möts, tränar och spelar matcher tillsammans under en dag. I projektet ingår även projektmöten med deltagande föreningar samt poolspel för att tjejerna ska få spela matcher.

En större tjejhockeykonferens brukar avsluta säsongen i Tjejhockeyprojektet och kommer våren 2016 att arrangeras den 23 april på Scandic Winn i Karlstad.

Deltagarantalet har stadigt ökat för Tjejhockeydagen sedan starten i november 2013, från ett 30-tal deltagare vid första tillfället till exempelvis hela 74 deltagande tjejer vid Tjejhockeydagen den 6 januari 2015.