Lyckad Allianskonferens – Framtidsmöjligheter för värmländsk hockey

Färjestad BK Hockeyallians och dess medlemsföreningar tog den 22 februari ett stort grepp om den fortsatta utvecklingen av värmländsk ishockey.
Det gjordes i samband med en stor ordförandekonferens och arrangemangsutveckling i Löfbergs Arena.

På ordförandekonferensen träffades ordföranden och styrelserepresentanter i medlemsföreningarna för att tillsammans komma fram till nästa steg i utvecklingen av Hockeyalliansen och för att diskutera hur plattformen och organisationen på olika sätt ska användas för att stärka värmländsk ishockey framåt.
- Hockeyalliansen är en unik företeelse i Sverige och det har skapats en väldigt stark plattform och samverkan inom värmländsk hockey. Det är lätt att bli problemfokuserad men den här dagen var fylld av framtidstro och var alltigenom möjlighetsorienterad vilket skapar en enorm energi för framtiden, säger Stefan Larsson, VD Färjestad BK.

Henrik Nilsson, Hockeyalliansens ordförande var moderator för dagen och är också han nöjd med den samsyn som klubbarna har.
- Det finns en stark ambition hos föreningarna att utveckla Alliansen ytterligare, säger Nilsson.

Henrik Nilsson, ordförande i Hockeyalliansen, inledde konferensen.

IMG_0077

Peter Lindgren, RF-SISU Värmland, och Mathias Johansson, Färjestad BK, presenterade Svenska Ishockeyförbundets satsning på "Hemmaplansmodellen".

Peter Lindgren, RF-SISU Värmland, och Mathias Johansson, Färjestad BK, presenterade Svenska Ishockeyförbundets satsning på ”Hemmaplansmodellen”.

Arrangemangsutvecklingen genomfördes i samarbete med RF-SISU Värmland, för arrangörer i medlemsföreningarna av Nordic Youth Trophy, Girl Power Cup och Girl Power Camp.

Hockeyalliansens Niclas Loob presenterade en sammanställning av utvärderingar från årets säsong. Med glädjande höga betyg till våra arrangörer!

Patrik Norlin och Peter Lindgren från RF-SISU ledde arrangemangsutvecklingen med utformning av gemensam uppträdandepolicy och uppdatering av arrangörsguiden på agendan.

Patrik Norlin och Peter Lindgren från RF-SISU ledde arrangemangsutvecklingen med utformning av gemensam uppträdandepolicy och uppdatering av arrangörsguide på agendan.

IMG_0101IMG_0110IMG_0127
Dagen avslutades med den första upplagan av Alliansfesten med nära 100 deltagare från föreningarna på plats.
Ledare, styrelse och andra föreningsmedlemmar och eldsjälar var inbjudna med förhoppning om att aktiviteten ska bli ett återkommande inslag som ytterligare stärker samverkan mellan föreningarna i Hockeyalliansen.
Och inte minst en möjlighet att ge något tillbaka till alla viktiga ideella krafter i föreningarna.
- Den sociala samvaron är viktig i alla former för att vi ska kunna jobba och verka tillsammans i en positiv riktning. Att få avrunda dagen med en gemensam fest för alla var en fantastiskt trevlig avrundning på en positiv dag, säger Henrik Nilsson.

Munkforsbaserade Pajaspatrullen stod för kvällens underhållning.

I samband med festen delades för första gången pris ut till Årets Eldsjäl. Och vinnare för 2019 blev Emma Karlsson från Kristinehamns HT med följande motivering:
”Emma Karlsson har varit med under hela resan med Hockeyalliansen och gör alltid ett fantastiskt jobb i sin förening. En person man alltid kan lita på och som alltid ställer upp.
Vi är extremt tacksamma för allt jobb som hon har gjort och fortsätter att göra såväl i sin egen förening som tillsammans med Hockeyalliansen. Inte minst för hennes brinnande engagemang för vårt Girl Power Camp och alla våra turneringar.”

Emma Karlsson, Kristinehamns HT, fick pris som årets Eldsjäl.

I samband med festen hyllades också Ulrika Ganterud Evermark, Conny Evensson, Ulf Sandlund och Bo "Kulon" Lennartsson för sina insatser för Hockeyalliansen under de viktiga första åren. Även Steve Fredriksson och Mathias Johansson var "VIP-inbjudna" men kunde tyvärr inte delta på festen.

I samband med festen hyllades också Ulrika Ganterud Evermark, Conny Evensson, Ulf Sandlund och Bo ”Kulon” Lennartsson för sina insatser för Hockeyalliansen under de viktiga första åren. Även Steve Fredriksson och Mathias Johansson var ”VIP-inbjudna” men kunde tyvärr inte delta på festen.