Rekord igen för Tjejhockeydagen

I söndags arrangerades säsongens andra Tjejhockeydag, den här gången i Löfbergs Arena i Karlstad. Med rekordintresse: Hela 96 spelare deltog i dagens intensiva program.
– Kul att vi fortsätter locka fler och fler, säger projektledaren Frida Andersson.

Tillsammans med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och de värmländska ishockeyföreningarna startade Värmlands Ishockeyförbund Tjejhockeyprojektet hösten 2013 med sikte att få fart på tjejhockeyn i Värmland. Sedan dess har antalet registrerade spelare på tjejsidan fördubblats och den här säsongen har bjudit på nya rekord i samband med projektets Tjejhockeydagar.

Först i Vålberg med 90 tjejer den 13 januari och så nu i söndags när hela 96 lirare tog sig till Löfbergs Arena. De äldsta spelarna var födda 2003 och dagens yngsta var bara fyra år gammal.

IMG_4025

IMG_6113
Spelarna delades in i två träningsgrupper före lunch, då det var träning i Löfbergs Ice Arena som gällde. Som inledning på isträningen stod också målvaktsträning på programmet med Färjestads målvakter Lina Eriksson och Linda Glädt. Efter lunch i The Locker Room delades spelarna sedan i tre grupper inför dagens verkliga höjdpunkt- de populära internmatcherna, den här gången i stora Löfbergs Arena.

- Jag hoppas att de som varit med i år har varit nöjda med dagarna, säger Frida Andersson, Värmlands Ishockeyförbunds projektledare.
- Kul att vi fortsätter att locka fler och fler flickor att vara med.

IMG_6094

Niclas Malmquist, Värmlands Ishockeyförbunds distriktsförbundskapten, utformade det övergripande träningsupplägget och ett starkt ledarteam från de olika föreningarna kryddat med spelare från både Färjestads och Kil/Charlottenbergs damlag fanns med för att leda spelarna på och utanför isen.
- Något som är extra roligt är att vi fått med ännu fler tjejer som ledare denna säsong. Jag tror att det är viktigt för deltagarna att se de äldre tjejerna och ha dem som förebilder, säger Andersson.

Härnäst i Tjejhockeyprojektet planeras det för en Tjejhockeykonferens där strategin för kommande säsong och framtiden kommer att diskuteras. Med tanke på årets deltagarsuccé så lär det komma nya Tjejhockeydagar i höst!

IMG_6073

IMG_6103