Säsongens andra Nordic Kids Hockey Day genomförd

I söndags arrangerades säsongens andra Nordic Kids Hockey Day.
Många glada spelare, ledare och föräldrar mötte Färjestads herr- och damspelare ute hos fem av Hockeyalliansens medlemsföreningar.

Som ett led i att stärka ishockeyn i Värmland och öka Färjestad BKs närvaro på de värmländska orterna har Färjestad BK Hockeyallians introducerat Nordic Kids Hockey Day.

Varje alliansförening får i konceptet vid utvalda tillfällen under säsongen möjlighet att arrangera en ”Öppet hus”-aktivitet med besök av spelare från Färjestad BK:s herr- och damlag, där föreningen själv har möjlighet att utforma och designa programmet kring aktiviteten. Det kan t ex hållas i samband med en skillsuppvisning, en junior- eller ungdomsmatch, en familjedag, knattehockey, poolspel, mässa med mera.

Under söndagen arrangerades säsongens andra Nordic Kids Hockey Day på fem orter: Hagfors, Kil, Arvika, Filipstad och Åmål.

I Kil fick Kils AIK besök av Niklas Arell och Milan Gulas från herrlaget samt Josefin Andersson (med moderklubb Kils AIK) och Jolin Blom från damlaget. Dagen inleddes med autograf- och frågestund innan de stora spelarna tog plats med de små på isen i Sannerudshallen. Först en timmes ispass med de allra yngsta och sedan ytterligare en timmes uppvisning och lek med barnen på isen som avslutning på en lyckad hockeyeftermiddag.

IMG_3457

Niklas Arell instruerar

IMG_3466

Full koll på pucken under uppsikt av Niklas Arell

IMG_3500

Josefin Andersson spelar med i smålagsmatch

IMG_3484

Milan Gulas i lekfull kamp med minilirare

IMG_3503

Jolin Blom håller koll på spelarna

IMG_3511IMG_3477