Säsongens andra Nordic Kids Hockey Day genomförd

I söndags arrangerades säsongens andra Nordic Kids Hockey Day.
Många glada spelare, ledare och föräldrar mötte Färjestads herr- och damspelare ute hos fem av Hockeyalliansens medlemsföreningar.

Som ett led i att stärka ishockeyn i Värmland och öka Färjestad BKs närvaro på de värmländska orterna har Färjestad BK Hockeyallians introducerat Nordic Kids Hockey Day.

Varje alliansförening får i konceptet vid utvalda tillfällen under säsongen möjlighet att arrangera en ”Öppet hus”-aktivitet med besök av spelare från Färjestad BK:s herr- och damlag, där föreningen själv har möjlighet att utforma och designa programmet kring aktiviteten. Det kan t ex hållas i samband med en skillsuppvisning, en junior- eller ungdomsmatch, en familjedag, knattehockey, poolspel, mässa med mera.

Under söndagen arrangerades säsongens andra Nordic Kids Hockey Day på fem orter: Hagfors, Kil, Arvika, Filipstad och Åmål.

I Kil fick Kils AIK besök av Niklas Arell och Milan Gulas från herrlaget samt Josefin Andersson (med moderklubb Kils AIK) och Jolin Blom från damlaget. Dagen inleddes med autograf- och frågestund innan de stora spelarna tog plats med de små på isen i Sannerudshallen. Först en timmes ispass med de allra yngsta och sedan ytterligare en timmes uppvisning och lek med barnen på isen som avslutning på en lyckad hockeyeftermiddag.

Niklas Arell instruerar

Full koll på pucken under uppsikt av Niklas Arell

Josefin Andersson spelar med i smålagsmatch

Milan Gulas i lekfull kamp med minilirare