Säsongens första Tjejhockeydag lockade rekordmånga

Under söndagen genomfördes säsongens första Tjejhockeydag, den här gången i Charlottenberg med Charlottenbergs HC som lokal arrangör.

IMG_0281Tjejhockeydagen är en del av ett större rekryteringsprojekt som drivs av Värmlands Ishockeyförbund i samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Målet är att stärka intresset och öka rekryteringen av tjejer och kvinnor till ishockeyn.

IMG_0273Under förra säsongen genomfördes fyra Tjejhockeydagar på olika orter i Värmland och ett liknande upplägg kommer att genomföras även i år. Att intresset har stärkts och deltagarantalet stadigt ökat sedan projektet drog igång för ett år sedan råder det ingen tvekan om. 63 deltagare vid säsongens första Tjejhockeydag i Charlottenberg igår innebar nämligen en fördubbling av antalet deltagare jämfört med första tillfället i november förra året!

IMG_0275Den fullmatade hockeydagen innehöll den här gången ett förmiddagspass, samarbetsövningar och avslutande matcher på eftermiddagen i Gränshallen. Med under dagen som uppskattade hjälpledare var också Färjestads damspelare Julia Pettersson, Frida Andersson, Julia Martinsson och Johanna Johansson. För de två sistnämnda var dagen lite extra speciell då de har just Charlottenbergs HC som moderklubb.

IMG_0280

Julia Pettersson och Julia Martinsson, Färjestad BK Dam, var på plats som ledare…

IMG_0287

…liksom Johanna Johansson, FBK Dam, och Annica Flödén, Arvika HC.

Tjejprojektet innehåller förutom de fyra kostnadsfria Tjejhockeydagarna under säsongen även projektmöten med deltagande föreningar i projektet, i syfte att genom samverkan mellan de värmländska föreningarna skapa en bra plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och styrelseroller.

IMG_03142 stycken poolspel kommer också att genomföras för att tjejerna ska få spela matcher. Det första av dessa poolspel arrangeras i Grums den 21 december.

En större tjejhockeykonferens planeras som avslutning på säsongen framåt vårkanten. Nästa Tjejhockeydag kommer att arrangeras i Kil den 6 januari.

IMG_0424TeknikträningIMG_0529Gruppbild