Stor Tjejhockeydag lockade 90 spelare

I samarbete med Färjestad BK Hockeyallians, SISU Idrottsutbildarna och Värmlands Idrottsförbund arrangerade Värmlands Ishockeyförbund i söndags ytterligare en välbesökt Tjejhockeydag, den här gången i Norvalla Ishall i Vålberg. Hela 90 tjejer fanns med och tränade och spelade internmatcher under en intensiv dag i ishallen.

Tjejhockeydagen har varit en del av det framgångsrika Tjejhockeyprojektet sedan starten 2013, där ett antal för deltagarna kostnadsfria dagar årligen har arrangerats i syfte att få fler tjejer att spela hockey och ge redan aktiva spelare inspiration att fortsätta spela.

Projektet har definitivt gett fint resultatet, då antalet hockeyspelande tjejer i Värmland fördubblats sedan projektstarten. Idag finns närmare 300 registrerade spelare. Nu arbetar Värmlands Ishockeyförbund och Färjestad BK Hockeyallians tillsammans med de värmländska föreningarna och övriga samarbetspartners vidare för att den utvecklingen och trenden ska fortsätta. Frida Andersson, tidigare spelare i Färjestad, är ny projektledare efter Stefan Owesten som ledde projektet under de första fem åren.
- Syftet är att de tjejer som spelar hockey ska få en dag tillsammans och spela tjejer mot tjejer. På så sätt hoppas vi kunna rekrytera och få fler tjejer att spela hockey i Värmland, säger Frida Andersson.

Tjejhockeydagen i Norvalla Ishall var den första för säsongen och planen är att det ska arrangeras ytterligare en dag (datum och plats ej ännu klart) och en stor tjejhockeykonferens i slutet av säsongen.

IMG_3656

Under söndagen delades de 90 spelarna in i två grupper som sedan hade ett varsitt ispass på förmiddagen under ledning av tidigare FBK-profilen och mångårige värmländske tränaren Jan Ingman. På isen fanns även spelare från Färjestad BK:s damlag och ledare från flera värmländska föreningar såsom BIK Karlskoga, Nor IK, Arvika HC och Charlottenbergs HC.

IMG_3636

Söndagens program bestod även av ett speciellt ispass för målvakterna samt den kanske mest populära aktiviteten när spelarna fick spela internmatcher under eftermiddagen.

IMG_3644

IMG_3663

Läs mer om Tjejhockeydagen via SVT Värmland här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/tjejhockeydag-lockade-manga

Och i NWT här:

Är du också sugen på att spela ishockey eller känner någon som vill börja spela? Håll då utkik här på Allianswebben för mer information om kommande Tjejhockeydagar.