Stort intresse för första Allianscupen

I lördags arrangerades den första upplagan av Allianscupen i Löfbergs Arena.
Intresset för den nya turneringen var stort direkt då drygt 100 spelare deltog från ett tiotal föreningar inom Hockeyalliansen.

Allianscupen är skapad som ett sätt att förlänga säsongen lite, ha roligt tillsammans och skapa nya kontakter över föreningsgränserna.

Här är tanken att spelarna från våra olika medlemsföreningar blandas för att alla ska få nya kompisar och testa sig själva i en ny omgivning. Vilket lag spelarna tillhör spelar alltså ingen roll, i den här cupen får de ändå ett nytt lag att spela i. Och fokus ska helt enkelt ligga på att ha en rolig hockeydag tillsammans. ”Lite som när det spelas hockey på tjärn och man delar upp i lag” som en förälder passande uttryckte det.

Spelarna fick därför anmäla sig individuellt till cupen. Den här första upplagan var spelare födda 2005 och 2006 välkomna.

På plats i arenan blev de indelade i tio olika lag med passande namn för aktiviteten, inspirerade av värmländska hockeyprofiler från flera av Hockeyalliansens medlemsföreningar: Team Steen (Forshaga), Team Brodin (Nor), Team Zetterlund (Färjestad), Team Åslund (Kil), Team Eriksson Ek (Färjestad), Team Asplund (Filipstad), Team Klefbom (Hammarö), Team Grundel (Färjestad), Team Lilliz (Charlottenberg) och Team Rydahl (Färjestad).

190413-114431-allians-1D8A6545

Turneringen spelades sedan i korta intensiva matcher, 2 x 10 minuter, med spel fyra mot fyra där alla lag spelade 4 matcher i gruppspel följt av en placeringsmatch mot ett lag i den andra gruppen. Tanken var att alla spelare skulle få spela så många matcher som möjligt med så mycket istid som möjligt under dagen i både Löfbergs Arena och Löfbergs Ice Arena.

Deltagarna verkade stortrivas och spelare som normalt sett möter varandra i det vanliga seriespel hade inga större problem att nu istället bli lagkamrater och ha roligt tillsammans ute på isen.

190413-115529-allians-1D8A6599
- Vi är jättenöjda med att den här idén föll ut så bra som den gjorde. Dagen verkar ha varit väldigt uppskattad och vi ser flera potentiellt positiva effekter av en sådan här aktivitet, säger Daniel Samuelsson, projektledare i Färjestad BK Hockeyallians.

- Vi hoppas skapa en ännu starkare ”vi-känsla” i hockeyvärmland. Spelarna får nya kompisar från andra föreningar och förhoppningsvis skapar det en annan respekt gentemot varandra när de sedan möts i vanligt seriespel. Det kan ju också mycket väl vara så att flera av de här spelarna kommer att spela ihop i samma förening i framtiden.

190413-115543-allians-1D8A6604
En lyckad hockeylördag som med all sannolikhet kommer att återkomma.
- Ungefär 30 procent av länets alla 05- och 06:or fanns med på isen under dagen. Det blev ett fantastiskt arrangemang som vi vill fortsätta utveckla framöver. Vi planerar att utöka det till en allianshelg med fler aktiviteter, säger Henrik Nilsson, ordförande i Hockeyalliansen.

190413-115306-allians-1D8A6588190413-114124-allians-1D8A6515

IMG_4184

Hockeyalliansens samarbetspartner CCM var på plats och spelarna fick prova skridskor och klubbor under dagen.

IMG_4176

Hockeyalliansens domaransvarige Fredrik Niklazzon var själv med på isen och höll ordning tillsammans med sina domarkollegor under dagen.

IMG_4265

Henrik Nilsson, ordförande i Färjestad BK Hockeyallians, sammanfattade under eftermiddagen och tackade alla som varit med och skapat en härlig hockeydag.

IMG_4180
IMG_4185IMG_4277IMG_4272IMG_4245IMG_4231IMG_4248IMG_4268