Stort intresse för träff om målvaktsträning med ”Masken”

Intresset var stort när Färjestad BK Hockeyallians och FBK:s målvaktstränare Maciej ”Masken” Szwoch samlade ledare till en träff om målvaktsträning i Löfbergs Arena i veckan.
- Jättepositivt, tyckte ”Masken” själv om uppslutningen och diskussionerna.

Med ett färskt nytt treårskontrakt med Färjestad i bagaget så ville Maciej Szwoch lära sig mer om läget med målvaktstränare och målvaktsträning i Värmland. Därför kallade han tillsammans med Hockeyalliansen förra veckan intresserade ledare från de värmländska föreningarna till en inspirationskväll helt i målvaktsträningens tecken.

- Tanken var för det första att försöka bilda mig en uppfattning om vad vi gör ute i Värmland när det gäller målvaktsträning. Det hade jag egentligen ingen aning om innan träffen. Och jag tycker att vi är en så pass stor förening att vi ska ha koll på vårt närområde och vad andra gör, säger ”Masken” och fortsätter:
- Det andra är att jag tycker att vi ska vara med och bidra till utvecklingen i regionen på de sätt vi kan.

IMG_8159

Alliansföreningarna svarade upp bra på inbjudan, med ledare på plats från såväl FBK som Viking HC, Charlottenbergs HC, BIK Karlskoga, Hammarö HC, Kils AIK med flera.

Kvällen bestod av en föreläsningsdel, där ”Masken” berättade om sin bakgrund och sin syn på det moderna målvaktsspelet, samt en stunds diskussioner om nuläget kring målvaktsträning i föreningarna.
- Jättepositivt. Jag var snudd på chockad att så många som 22 ledare var där och att det var en sådan bra aktivitet i diskussionerna, säger ”Masken”.

IMG_8161

# Vad tar du med dig från de diskussionerna?
- Att behovet verkar vara stort både när det gäller förståelse för rollen, för utbildning och utrymme i föreningarna. De flesta brottas med ungefär samma utmaningar. Här måste vi ta oss en funderare hur vi kan hitta kreativa lösningar tillsammans. Ofta är det en person som är aktiv i rollen i en förening och då blir det väldigt tungrott, men kan man få en, två och tre ledare som kan ta tag i frågan tillsammans så kan det göra stor skillnad.

IMG_8176