Värmländska segrare i säsongens sista arrangemang

Den 18-20 mars avgjordes Nordic Youth Trophy U15/16 i Värmland. Turneringen som arrangeras av Färjestad BK Hockeyallians innehöll 30 lag fördelat på de två åldersklasserna U15 och U16, med lag från stora delar av Sverige och även norska Frisk Asker.

Det blev värmländska slutsegrare i båda klasserna. I U15-klassen tog sig BIK Karlskoga via semifinalvinst med 3-0 mot Malmö Redhawks till final mot Frölunda HC, på hemmaplan i Nobelhallen. Efter en stark match kunde BIK Karlskoga fira segern i Nordic Youth Trophy efter slutresultatet 6-2.

BIK Karlskoga – vinnare av U15-klassen

I Nordic Youth Trophy U16 var det Forshaga IF som tog sig hela vägen fram till final, efter att ha besegrat Malungs IF med 2-1 efter förlängning i semifinalen. Hedemora väntade i finalen i Arvika och Forshaga kunde fira efter en ny tät match, som värmlänningarna gick segrande ur med siffrorna 3-2.

Forshaga IF – vinnare av U16-klassen

Arrangörer för Nordic Youth Trophy denna gång var Arvika HC, Kils AIK, BIK Karlskoga, Hammarö HC och Grums IK.

NYT U15/16 avslutade säsongen som inom Hockeyalliansen kallas Nordic Season. Totalt har omkring 3 500 spelare och ledare besökt Värmland för de värmländska ishockeyföreningarnas gemensamma arrangemang under säsongen.

För mer information om Nordic Youth Trophy och arrangemangen inom Nordic Season besök www.nordicyt.com